Augusta

Augusta

onsdag 9 mars 2011

Rottnest Island

I helgen var jag, Sammy och Cathy på Rottnest Island, en ö som ligger strax utanför Perth och Fremantle. Vi tog färjan dit på fredagen och färjan hem på söndagseftermiddagen. På ön är inga motordrivna fordon tillåtna, förutom öns egna bussar och servicebilar. Alltså om man stod i mitten på ön var det helt knäpptyst. Underbart! Vi köpte dagsbiljett och åkte runt hela lördagen runt ön, badade, promenerade och fotograferade. Vi stötte även på en utav världens giftigaste ormar, fast den krälade iväg när den såg oss.


På kvällarna tog vi det mest lugnt, gick till en restaurang vid havet och drack några glas vin. Träffade på mer eller mindre skumma Australienare som vi sedan festade vidare med i deras bungalow.


Andra konstiga djur vi stötte på var stora ödlor och Quokkas! Quokkas ser ut som en korsning mellan en mus och en känguru. De hoppar runt som kängurur också. Så himla söta! Det var faktiskt de som namngav ön från första början ("Rat's nest island"). De finns ingen annanstans i hela världen, mest p g a att de inte skulle överleva alla vildhundar på fastlandet.


Lite fler bilder från ön:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar